رویش بیش از 200 گونه گیاهی کوهی در تفرش

Image result for ‫رویش بیش از 200 گونه گیاهی کوهی‬‎

هر سال با آغاز فصل بهار و پس از آب شدن تدریجی برف ها در مناطق کوهستانی تفرش در سفره سخاوتمند طبیعت انواع گیاهان کوهی و خوراکی شروع به رشد کرده و روزانه صدها نفر از شهروندان را  برای چیدن این گیاهان راهی مناطق کوهستانی می کند.

سیاری از خانواده ها دوست دارند با ورود این نوع گیاهان خوراکی حداقل روزانه یک نوبت آنها را روی سفره های خود ببینند و به اصطلاح محلی نوبرانه آن را به خانه بیاورند.

این امر موجب شده تا رنگ و بوی غذای مردم تفرش در این فصل زیبا کاملا بهاری شده و مردم بوی بهار را نیز در غذاهای 
خود احساس کنند.


یکی از جاذبه های مصرف گیاهان خوراکی در میان مردم رویش طبیعی آنها در مناطق کوهستانی و عدم استفاده از مواد و کودهای شیمیایی در رویش آنهاست که موجب شده تا شهروندان تمایل بیشتری به استفاده از آن داشته باشند.

در مناطق کوهستانی تفرش گیاهان خوراکی محلی مانند پونه بیشتر در کنار رودخانه ها و جاهایی که آب باشد رشد می کند و گیاهان دیگر از جمله ریواس، بالیجه (بالامبو) کرفس کوهی، آویشن، نعنا شیرازی، والک، بابونه، پیازک، تیرچک، کنگر، گون، گزنه، موسیر و... بیشتر در مناطق کوهستانی می رویند.

بعضی از این گیاهان خوراکی به صورت خام مصرف می شود و بعضی دیگر نیز به صورت غذاهای مجزا و یا به همراه غذاهای دیگر مصرف می شود.

برخی از این گیاهان از جمله آویشن پس از خشک شدن مورد استفاده قرار می گیرند که خاصیت درمانی زیادی دارد.

به جز گونه های گیاهی کوهی، زمین و باغهای تفرش در فصل بهار شاهد روییدن گیاهانی مانند اسفناج، غازیاقی، گزرک، گندینه، پاملاقک، خاشخاشک و... است که هرکدام در نوع خود دارای خواص زیادی هستند.

"مجتبی مومن" رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری تفرش از شهروندان خواست هنگام چیدن گیاهان کوهی خوراکی از تخریب و کندن ریشه های این گیاهان خوداری کرده و از کندن گیاهانی که به اندازه کافی رشد نکرده اند پرهیز کنند.

وی افزود: لازم است برای چیدن این نوع گیاهان از ابزار مناسب استفاده کنند تا از تخریب و کندن سایر گونه های گیاهی که در کنار این گیاهان خوراکی رشد کرده اند، جلوگیری شود.

 رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری تفرش تصریح کرد: بهره وری از مراتع تنها 20 درصد اقتصادی بوده و 80 درصد جنبه زیست محیطی دارند که باید به درستی حفظ شوند.

با وجود اینکه هر ساله بر اثر چیدن و برداشت بی رویه و خارج از فصل این نوع گیاهان زیان های جبران ناپذیری به طبیعت وارد می شود اما به دلیل خواص درمانی و فواید آن بر تعداد مصرف کنندگان آن هرساله افزوده می شود.

این گیاهان علاوه بر طعم بسیار خوب و مزه عالی، نقش تاثیرگذاری نیز در ارتقای سلامتی خانواده ها دارند .

شهرستان تفرش دارای 146 هزار و 500 هکتار مراتع است که بیش از 200 نوع گیاه حفاظتی، دارویی و صنعتی در این مراتع برداشت می شود که مصرف آن از روزگاران گذشته مرسوم بوده است.


 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:


موضوعات مرتبط: اجتماعی ، علمی ، ،
برچسب ها : ,,,,,,,,


تاريخ : چهار شنبه 2 ارديبهشت 1394 | 21:14 | نویسنده : علی رضا جعفری |
.: Weblog Themes By VatanSkin :.